INLOG MEDEWERKERS


Zoeken  

Semex Nieuws

Aanmelding Canada reis 2019!
Meld u nu aan voor de Semex studiereis naar Canada! Van 2 t/m 10 november 2019 biedt Semex u een p...
ProMate advies voor Melkveebedrijf de Willem's-Hoeve
Vorige week heeft onze vertegenwoordiger Tim Feijnenbuik een ProMate advies op koe- en bedrijfsn...
Stier van de maand mei: Attico
Gen-I-Beq Attico red : de rode kracht! (Sympatico X Baxter X Goldwyn) La Waebera Attico (Zwi...
Canada reis 2019!
Save the date! Semex organiseert weer een superleuke studiereis naar Canada! Houd 2 t/m 10 novembe...
Immunity+ in Duitsland @ Milchhof Frisian
Immunity+ in Duitsland @ Milchhof Frisian Martin Buschsieweke, Semex Duitsland General Manager ...
Fokwaardes April 2019
Enkele Highlights Bij iedere fokwaardedraai komen er weer nieuwe interessante stieren bovend...

Bekijk Alle Artikelen
Immunity+ in Duitsland @ Milchhof Frisian
Artikel Geplaatst Op Mei 1, 2019, 08:37:43

Bookmark and Share    Subscribe

Immunity+ in Duitsland @ Milchhof Frisian

Martin Buschsieweke, Semex Duitsland General Manager

De Nederlandse Oane en Willie Landman zijn 25 jaar geleden naar Duitsland geëmigreerd. Aanvankelijk werkte Oane op een zeer grote melkveehouderij waar hij verantwoordelijk was voor het melkvee management. Na een paar jaar ervaring nam hij samen met zijn vrouw Willie de beslissing om een eigen bedrijf met 400 dieren te starten in de buurt van Rostock in de Oost-Duitse melkvee regio.

Sindsdien zijn ze gegroeid tot ongeveer 1500 koeien, met het doel de melkveehouderij soepel en efficiënt te laten werken om stabiliteit te garanderen in tijden van economische onzekerheid.

"Toen we voor het eerst over Immunity+ hoorden, werd ons duidelijk dat het dé manier is om de gezondheid van de veestapel onder controle te houden," zegt Oane. "Gezondere koeien zijn productiever, hebben een betere reproductie, kosten minder werk en genereren meer inkomsten. Een gezondere veestapel maakt tijd vrij voor de boer en zorgt ervoor dat we ons kunnen focussen op andere belangrijke delen van onze veehouderij. "

In 2015 zijn ze begonnen met Immunity+, met ook een focus op productie. Dit betekent dat gezondheid en productie hand in hand gingen.

"We hebben vanaf het begin verschillende stieren gebruikt", zegt Oane. "Sommige hebben we een tijdje gebruikt, en anderen hebben we veranderd. De resultaten die we bij de kalveren zagen, waren bijna onwerkelijk. We hebben meer dan 800 kalveren geanalyseerd, waarbij de Immunity+ kalveren 25% minder sterfgevallen hadden en meer dan 40% minder ziektebehandelingen nodig hadden! De resultaten waren zo duidelijk, dus sindsdien gebruiken we Immunity+."

Immunity + ® analyse Milchhof Frisian, Duitsland, november 2018
Dr. Steven Larmer

• Koeien en vaarzen worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat alle groepen (Immunity+, niet-Immunity+ en overig (niet-Semex)) dezelfde gemiddelde leeftijd hebben (dezelfde blootstelling aan pathogenen)
• Het aantal gezondheidsvoorvallen per ziekte wordt geteld voor de dieren per groep
• Bereken de verschillen in ziektefrequentie tussen de groepen

"Nadat ze aan de melk kwamen, gingen de indrukwekkende resultaten door. We gebruiken DC305, dus het is vrij eenvoudig om de gegevens die we invoeren te gebruiken en het besluit te nemen om door te gaan met het gebruik van Immunity+. We weten nu dat Immunity + niet alleen werkt in studies, maar ook op een echte melkveehouderij, zoals de onze. Met Immunity + heeft Semex een geweldig product in huis, een product dat we niet wilden missen op ons bedrijf ... Het maakt ons leven en dat van onze medewerkers zoveel makkelijker! "Print Deze Tekst | Stuur Deze Tekst Door