INLOG MEDEWERKERS


Zoeken  

Semex Nieuws

Stier van de maand juni: Darwin
Stier van de maand: Siemers Darwin (Superhero X Silver X Doorman) Onze stier van de maand jun...
Fitz dochtergroep NRM
Tijdens de komende NRM gaat Semex voor de 2 de keer een dochtergroep presenteren van Toc Farm Fitz....
Aanmelding Canada reis 2019!
Meld u nu aan voor de Semex studiereis naar Canada! Van 2 t/m 10 november 2019 biedt Semex u een p...
ProMate advies voor Melkveebedrijf de Willem's-Hoeve
Vorige week heeft onze vertegenwoordiger Tim Feijnenbuik een ProMate advies op koe- en bedrijfsn...
Stier van de maand mei: Attico
Gen-I-Beq Attico red : de rode kracht! (Sympatico X Baxter X Goldwyn) La Waebera Attico (Zwi...
Canada reis 2019!
Save the date! Semex organiseert weer een superleuke studiereis naar Canada! Houd 2 t/m 10 novembe...

Bekijk Alle Artikelen
Libramont 2019!
Artikel Geplaatst Op April 2, 2019, 11:17:01

Bookmark and Share    Subscribe

Over minder dan 2 weken is het eindelijk zover: het Europese feest van de melkveehouderij speelt zich dan af in het Belgische Libramont! Kosten noch moeite worden gespaard om van dit evenement een grandioos spektakel te maken. De beste rood-en zwartbonte  koeien uit een heel aantal Europese landen komen samen in de Belgische Ardennen om uit te maken wie zich de volgende 3 jaar tot “miss Europe” zal mogen kronen…

Op vrijdag 12 april is er de roodbont show gevolgd door een veiling met internationale toppers. Op zaterdag hebben we dan de Holsteinkeuring en nu al wordt reikhalzend uitgekeken naar deze topshow. Er worden enorm veel buitenlandse bezoekers verwacht, hopelijk komen de Nederlandse melkveehouders en andere geïnteresseerden ook volle bak supporteren!

Fantastisch om te zien dat Margriet 464 v. Doorman van onze collega Wouter de Bruin geselecteerd is voor het EK!  De eerste deelname aan een show was tijdens de Wintershow Noordeloos waar ze kampioen vaarzen werd. "Er zijn nu geen verwachtingen voor de Europese show. Om daar mee te mogen doen is de doelstelling al ruimschoots geslaagd," aldus Wouter de Bruin.

Op donderdag zetten een aantal Waalse fokbedrijven hun deuren open. Het gaat om gerenommeerde bedrijven die hun sporen reeds ruimschoots verdiend hebben op binnen-en buitenlandse keuringen. Ook hier bent u van harte welkom. Alle 4 de bedrijven gebruiken veel Semex stieren en nakomelingen hiervan zijn op elk bedrijf te bewonderen.

Bois-Seigneur Holstein: Eddy en Joans Pussemier zijn bekend in Vlaanderen en hebben een top-stal boordevol nakomelingen uit Comestar Laurie Sheik, één van de allergrootste Canadese fokkoeien ooit.

Horimetz Holstein: de hoogproductieve veestapel van Stéphane en Ludovic Feys is ook geen onbekende. Hier hebben ze altijd geselecteerd op functionele, hoogproductieve koeien met super uiers. Een prachtige gelegenheid om de resultaten hiervan live te aanschouwen.

L’Herbagère: ook dit bedrijf hoeft geen introductie. Maurice en Urbain Moureau zijn bekend in de fokkerijwereld. Ze hebben al verschillende internationale successen behaald en veel van hun dieren hebben nieuwe eigenaars gevonden in het buitenland.

Hautmont Hill Holstein: Dit bedrijf is bijzonder, de 80 koeien worden in de winter gemolken in  een aanbindstal van het Canadese type terwijl de koeien ’s zomers dag en nacht buiten leven en ook op de weide gemolken worden. Zeker een bezoekje waard, er zal o.a. een dochtergroep van STANTONS HIGH OCTANE  te zien zijn! 10 vaarzen van deze Semex topper, allemaal zelf gefokt en een streling voor het oog.

                                                                                      Één van de High Octane dochters bij Hautmont Hill.

U ziet het : reden genoeg om af te zakken naar de prachtige Ardennen. Het wordt een onvergetelijke gebeurtenis.Print Deze Tekst | Stuur Deze Tekst Door