INLOG MEDEWERKERS


Zoeken  

Semex Nieuws

Stier van de maand juni: Darwin
Stier van de maand: Siemers Darwin (Superhero X Silver X Doorman) Onze stier van de maand jun...
Fitz dochtergroep NRM
Tijdens de komende NRM gaat Semex voor de 2 de keer een dochtergroep presenteren van Toc Farm Fitz....
Aanmelding Canada reis 2019!
Meld u nu aan voor de Semex studiereis naar Canada! Van 2 t/m 10 november 2019 biedt Semex u een p...
ProMate advies voor Melkveebedrijf de Willem's-Hoeve
Vorige week heeft onze vertegenwoordiger Tim Feijnenbuik een ProMate advies op koe- en bedrijfsn...
Stier van de maand mei: Attico
Gen-I-Beq Attico red : de rode kracht! (Sympatico X Baxter X Goldwyn) La Waebera Attico (Zwi...
Canada reis 2019!
Save the date! Semex organiseert weer een superleuke studiereis naar Canada! Houd 2 t/m 10 novembe...

Bekijk Alle Artikelen
Fokveedag Hoornaar
Artikel Geplaatst Op Oktober 23, 2018, 09:45:40

Bookmark and Share    Subscribe

106e editie van de Fokveedag te Hoornaar

Het dorp Hoornaar in de Alblasserwaard stond afgelopen 6 oktober 2018 in het teken van de 106e Fokveedag. Het prachtige terrein in combinatie met het mooie weer zorgden ervoor dat het een zeer geslaagde editie was! Duizenden bezoekers hebben belangstelling getoond bij de keuringen van koeien, Shetlandpony’s, Belgische Witblauwe koeien, kippen, konijnen. En ook bij de presentaties van schapen, geiten, honden en paarden was het gezellig druk!

De Fokveedag is van oudsher een ontmoetingsplaats voor de gehele agrarische sector en het weerzien van bekenden. Bij de rundveekeuring, waren de vaarzen en middenklasse het sterkst bezet. De jury bestond dit jaar uit Tjebbe Huybrechts en onze eigen Semex stieradviseur Jaap Jacobi.

Bij de vaarzen haalde Semex een dubbelslag: de Seaver vaars van VOF de Bruin, te Giessenburg, stapte sterker en toonde een beter achteruier en eindigde zo voor de zeer fraaie Doorman vaars van Familie Kolf.

De Middenklasse toonde tijdens het kampioenschap een zestal van nationaal niveau! Chelios dochter van Mts van Dijk - de Bruin trok aan het langste eind vanwege een fraai belangrijk type en superieur uier. Reserve werd de zeer typische Lauthority dochter, eindigend voor de honourable mention Lauthority en uier kampioen van de middenklasse. Beide dieren komen uit de stal van VOF de Bruin.

De oudere koeien vielen ten prooi aan de bekende Windbrook dochter Geertje 576, afgelopen jaar nog Nationale kampioen oudere koeien tijdens de HHH. De Windbrook was nog maar 2 maanden vers, maar was fraai en zeer goed bewaard in het uier. Sanchez dochter, een imponerende frame type koe, van familie de Jong werd reserve.

Daarnaast is een niet te missen onderdeel de bedrijf groepen. De ruim 10 bedrijven showden aan het in groten getale aanwezige publiek hun breedte en uniformiteit. De kampioenen waren uiteindelijk voor dezelfde straat. De Kampioensgroep van VOF de Bruin toonde de laatste afwerking in type en eindigde zo voor de fraaie groep van MTS van Dijk, die met name van achteraanzicht geweldige krachtige dieren met hoge uiers etaleerde.

De dag kampioen ,,De Bokaal’’ was voor Geertje 567, de bekende Windbrook dochter van MTS van Dijk -  de Bruin.

Al met al was het een prachtige dag, met Semex resultaat dat telt!

Fotoreportage: 

     Print Deze Tekst | Stuur Deze Tekst Door